4

Koivijver

Een koivijver is een uitgebalanceerde leefomgeving voor prachtige koi. Deze vissen zijn aantrekkelijk
door hun grootte, rustgevende uitstraling, prachtige kleuren en tamme karakter.

Bij een koivijver is de vervuiling van het water vaak het grootst. Koikarpers produceren erg veel afval, omdat ze veel eten en snel groeien. Als dit afval niet snel uit het water wordt gefilterd, zal het water giftig worden voor de vissen en ontstaan er ziektes. Hierdoor is het belangrijk dat er een goed filter wordt gekozen voor uw vijver en dat deze op de juiste manier wordt aangelegd.

Vaak zijn er praktische dingen die bij de aanleg over het hoofd worden gezien. Achteraf is een aanpassing vaak een hele ingreep wat hoge kosten met zich mee brengt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bypass op uw plantenfilter. Tijdens het gebruik van bepaalde medicijnen kunt u de plantenvijver omzeilen. Hierin zitten veel organische stoffen die kunnen reageren met sommige medicijnen, waardoor de werking ervan wordt belemmerd.

Zorg er ook voor dat het biologisch filter in zichzelf kan draaien en omzeilt kan worden. Bij medicijngebruik die het filter aantast kan deze omzeilt worden terwijl het filter toch intact blijft. Zo zijn er tal van zaken die samen zorgen voor een goed doordachte koivijver. Samen met uw wensen kan er worden gezocht naar een passende oplossing.