4

Zwemvijver

Een zwemvijver wordt steeds populairder. Het aangename van een zwembad en het uiterlijk van een mooie vijver worden met elkaar gecombineerd. Ook worden er geen chemische stoffen zoals chloor toegevoegd, waardoor zwemmen in een zwemvijver gezonder is en minder irritaties op het lichaam met zich mee brengt.

Een zwemvijver wordt gefilterd door een plantengedeelte waar het water doorheen stroomt. Hierin staan planten die afvalstoffen opnemen uit het water en zuurstof afgeven bij de wortels. Door de zuurstof afgifte kunnen nuttige bacteriën goed overleven en zetten ammoniak om in nitriet. Hierna wordt nitriet weer omgezet in nitraat, dit is de voedingsstof voor de planten. Dit plantengedeelte kan worden ondersteund door een biologisch filter voor een uitstekende waterkwaliteit.

Een Bio UV zorgt er voor dat het water kraakhelder is. Ook worden bacteriën die niet gewenst zijn uit het water gehaald, waardoor het water gezond is om in te zwemmen.

Het water kan eventueel verwarmd worden, waardoor er extra lang kan worden genoten van het zwemmen in uw eigen natuurlijk zwembad.